Centrul Medical Tîrgu-Mureş

Centrul Medical Târgu-Mures este unul dintre cele mai renumite centre medical din Romania. Cladit in jurul Universitatii de Medicina si Framacie Tg-Mures, centrul medical cuprinde doua spitale clinice universitare ( Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg-Mures si Spitalul Clinic Judetean Mures) , Institutul de Boli Cardio Vasculare si Transplant Tg-Mures, precum si numeroase policlinici si cabinete medicale private. Marea majoritate a personalului medical superior care activeaza in aceste unitati medicale sunt cadre didactice universitare de la Universitatea de Medicina si Farmacie Tg-Mures.

 

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş

Ca instituţie academică este un centru de excelenţă prin misiunea asumată şi consacrată, prin numele şi renumele Universităţii. Învăţământul medical târgumureşean a început cu Facultatea de medicină in anul 1945 .În 1948, după reforma învăţământului, se înfiinţează Institutul Medico-Farmaceutic. In prezent la Universitatea de Medicina si Farmacie procesul de învăţământ  este asigurat  de 396 cadre didactice; din care:- profesori - 47- conferenţiari - 50- şefi de lucrări - 64- asistenţi - 178- preparatori – 57. Universitatea de medicină şi Farmacie Tg.Mureş mai are şi un număr de 20 profesori consultanţi. Staful academic pregăteşte anual peste 3000 de studenţi, din care aproximativ 2700 sunt cuprişi în domeniile de licentă de scurtă şi lungă durată, şi aproape 400 sunt cuprinşi în programele postuniversitare (master, doctorat cu frecvenţă şi fără frecvenţă), la care se adaugă anual între 300-500 de rezidenţi în formare şi cel puţin tot atâţia specialişti cuprinşi la cursuri de formare medicală continuă.

Galerie foto

Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă Târgu Mures (SCJU Tg-Mures)

Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă Târgu Mures (SCJU Tg-Mures)

Începe în anul 1975 când prin Hotarârea Consiliului de Ministri Nr.141 /22 februarie 1975 se aproba constructia noului spital care este terminata în anul 1981. In anul 2009 in Romania Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a obtinut locul 1 din punct de vedere al indicelui de complexitate a cazurilor rezolvate. Totalul cazurilor rezolvate in 2009 se ridica la cifra de 46.770 pacienti. In prezent exista un nr de 266 medici specialisti si 828 medici rezidenti, , majoritatea cadre didactice universitare precum si un numar de 1083 paturi organizate in sectii si compartimente

Galerie foto

Spitalul Clinic Judetean Mures (SCJM)

Spitalul Clinic Judetean Mures (SCJM)

Este o unitate sanitară publică cu un număr de 1222 paturi distribuite în 23 de secţii şi 3 compartimente (69,23% medicale şi 30,77% chirurgicale), în majoritate clinice, amplasate în sistem pavilionar pe întreg arealul municipiului Tg.Mureş. În afara gamei variate de servicii medicale, în spital se desfăşoară şi activităţi de învăţământ medico-farmaceutic universitar şi postuniversitar, precum şi de cercetare ştiinţifică medicală.Resursele umane ale spitalului totalizează 1624 persoane, din care 221 medici, majoritatea cadre didactice universitare

Galerie foto

Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tîrgu Mureş

Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tîrgu Mureş

Vine în întâmpinarea pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare cu servicii medicale eficiente, la standarde înalte de calitate, care asigură:

  • asistenţa medicală imediată necesară în cazuri de urgenţă – primirea, investigarea şi tratamentul definitiv a urgenţelor critice cardiovasculare în parteneriat cu Serviciului Mobil de Urgenţe, Recuperare şi Descarcerare SMURD.
  • chirurgia cardiacă a sugarului şi copilului mic, tratamentul chirurgical al cardiopatiilor congenitale complexe
  • evaluarea şi tratamentul medico-chirurgical în patologia cardiovascularului de toate vârstele, de la nou-născut şi sugar la pacientul vârstnic
  • efectuarea transplantului cardiac


In cadrul IBCvT Târgu Mureş exista un numar de 6 clinici si anume chirurgie cardiovasculara adulti, chirurgie cardiovasculara copii, cardiologie adulti, cardiologie copii, ATI cardiovasculara, laborator explorari functionale invazive IBCvT Târgu Mureş functioneaza ca si spital regional de urgenţă având repartizată Regiunea de Dezvoltare Centru: spitalele din judeţele Mureş, Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu. In anul 2010 trei medici de la IBCvT Tg-Mures au fost decorati de Presedintele Romaniei cu Ordinul Meritul Sanitar pentru performantele obtinute in activitatea profesionala

Galerie foto

Centrul Medical Galenus

Centrul Medical Galenus

Centrul Medical Galenus situat in jud Mures, municipiul Tg-Mures, str Mihai Viteazu nr 31, a fost inaugurat în primăvara anul 2006, este o investiţie privată realizata cu scopul de a oferi  servicii medicale de calitate la standarde europene într-un  spaţiu modern adecvat activitaţilor medicale, dotat cu cea mai performantă tehnologie medicală de pe piaţă în momentul actual.

Misiunea  Centrului medical este imbunatatirea continua si mentinerea la un standard ridicat a starii de sanatate a populatiei prin oferirea unor servicii de calitate, toate acestea pentru a raspunde cat mai bine cerintelor si nevoilor actuale.
Centrul Medical  GALENUS  este o instituţie privată multifuncţională de diagnostic şi asistenţă medicală care şi-a asumat  o misiune nu dintre cele mai uşoare, dar cu siguranţă una dintre cele mai nobile şi mai frumoase: să îngrijească trupul, mintea şi sufletul pacienţilor săi, punându-le la dispoziţie servicii medicale de cea mai înaltă calitate.
Scopul Centrului medical este oferirea de servicii medicale de cea mai buna calitate prin imbunatatire continua.

Motto-ul nostru este: ‘’ Sănătate prin profesionalism şi calitate!’’

Centrul Medical Galenus este certificat pe sistemul de management al calitatii SR EN ISO 9001:2001 pentru toate serviciile medicale oferite si ISO 15189:2007 pentru Laboratorul de analize medicale.

Centrul medical Galenus dispune de:
1. Ambulatorul de specialitate (policlinica) pentru specialităţile :ORL, microchirurgie plastică şi reconstructiva, chirurgie estetica, ortopedie, chirurgie generală, medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, echografie generala, endocrinologie, neurologie, neurochirurgie, pneumologie, psihiatrie, psihologie medicala, ginecologie,  urologie, oftamologie, reumatologie, pediatrie, chirurgie vasculara, dermatologie.
2. Laboratorul de analize medicale: hematologie, biochimie, imunologie, hormonologie, urina, coagulare, parazitologie, microbiologie si nu numai.
3. Spitalul privat pentru specialităţile chirurgicale pentru: ORL, microchirurgie plastică şi reconstructiva, chirurgie estetica, ortopedie, chirurgie generală, neurochirurgie, ginecologie, gastroenterologie  şi internări pentru investigaţii, diagnosticare şi tratament.
4. Centrul de imagistică: tomografie computerizata, radiologie conventionala clasica, mamografie, osteodensitometrie, radiologie stomatologica  panoramiaca si clasica , echografie generala si de organ.
5. Medicina muncii( controale periodice, angajari, fise de evaluare etc.)


Centrul Medical Galenus ofera confort, corectitudine, responsabilitate, amabilitate si nu in ultimul rand discretie, tuturor pacientilor sai.

Galerie foto

Centrul Medical PULS - Spital privat

Centrul Medical PULS - Spital privat

CENTRUL MEDICAL PULS - SPITAL PRIVAT este un centru medical situat in apropierea Clinicilor si a celor mai importante Unitati Sanitare din Tg. Mures. Are o suprafata utila de 1000mp- fiind compus din demisol, parter, etaj I, etaj II- si  parcare pentru pacienti si personalul medical.

La demisol se afla cabinetul de mamografie si cabinetul de anatomie patologica, precum si spatiile tehnice. La parter se afla ambulatoriul de specialitate, cu 6 cabinete care deservesc urmatoarelor specialitati: diabetologie, gastroenterologie, cardiologie, neurologie, psihiatrie, medicina interna, echografie, ORL, chirurgie, ortopedie, endocrinologie, medicina muncii, psihologie-psihoterapie si un punct de recoltare. Etajul I este destinat spitalului, cuprinde 5 saloane, in total 16 paturi, fiecare fiind dotat cu grup sanitar propriu si dotari care deservesc confortului propriu al pacientilor ( telefon, televizor, internet ) si blocul operator format din doua sali de operatii dotate conform standardelor UE, un salon postoperator cu doua paturi mobile, electrice, grupuri sanitare si anexele necesare functionarii activitatii medico-chirurgicale. La etajul II se afla departamentul administrativ, camera de garda, camera de medici, camera de studii.

Dintre medicii diabetologi din judetul Mures, trei medici primari lucreaza la CM Puls, avand in jur de 3500 de pacienti, pacienti la care se incearca si oferirea medicamentatiei prin intermediul farmaciei aflate in  incinta cladirii.

In cadrul gastroenterologiei, fuctioneaza un aparat de ultima generatie, Olympus, cu ajutorul caruia, medicii primari gastroenterologi cu care se colaboreaza pot pune un diagnostic precis si sigur. Se poate oferi un CD pacientului cu inregistrarea a ceea ce s-a realizat si poze color scoase la imprimanta aparatului.

In cadrul cabinetului de senologie-imagistica exista un mamograf cu magnificare de ultima generatie.

Spitalul privat cuprinde patru specialitati: chirurgie generala, ORL, neurochirurgie si ortopedie-traumatologie.

In cadrul unui parteneriat cu Asociatia Romana de Cancer Destine Comune, se incearca realizarea unui centru de diagnostic si tratament mamar, unde pacientii sa stie ca in acest loc vor avea garantia unui act medical de calitate, iar datorita colaborarii intre departamentele de chirurgie, imagistica, histopatologie, oncologie si endocrinologie sa existe si garantia unei posibile vindecari.

Galerie foto

Centrul Medical TOPMED

Centrul Medical TOPMED

     Centrul Medical TOPMED , fondat in 1996 in Târgu Mures, a devenit azi o companie recunoscută pe plan local pentru promptitudine, profesionalism şi respect faţă de pacient. Ne-am străduit in permanenţă să ne menţinem clienţii mulţumiţi şi am căutat continuu noi modalităţi de a ne imbunătăţi serviciile către Dumneavoastră. Calitatea implică investiţii, pasiune pentru profesie, viziune şi deschidere.
De aceea, Centrul Medical TOPMED şi-a propus să facă mai mult decât să vorbească despre calitate, prin împletirea experienţei bogate a unor profesionişti cu o dotare tehnică performantă, diversificarea serviciilor,perfecţionarea personalului, precum şi modernizarea interiorului. Prioritatea noastră este de a oferii fiecărui pacient accesul la un diagnostic exact în cel mai scurt timp ,la metode de tratament  eficiente, la  tarife accesibile. Pacienţii se pot adresa specialiştilor Centrului Medical TOPMED atât în regim de plată directă cât şi pe baza biletelor de trimitere eliberate de medicii de familie,medicii din ambulatoriul de specialitate aflaţi în relaţii contractuale cu  Casa de Asigurări de Sănătate Mureş.
Pentru a veni in ajutorul pacientilor Centrului Medical TOPMED a infiintat ,in anul 2008, Spitalul privat cu sectii chirurgicale (Chirugie generala, Chirugie plastica , ORL), urmand ca in anul 2010 sa-si deschida portile si unicului Spital privat cu sectii medicale (Interne, Cardiologie, Neurologie, Psihiatrie) din judetul Mures si extinderea sectiei chirurgicale (Ortopedie si traumatologie, Urologie, Ginecologie).


Numai la noi!!!!!

Colonoscopia virtuală reprezintă o metodă imagistică de înaltă rezoluţie efectuata cu Computer tomograf performant, ce poate înlocui colonoscopia clasică. Acest tip de examinare noninvazivă, cu timp scurt de achiziţie (3–5min.) este uşor de suportat de catre pacient, nefiind necesară anestezia.
Orice tip de ecografie de abdomen, cord, tiroida, san, carotide, artere, vene, muschi, articulatii si alte parti moi.
Mamografie

Testare la efort in ambulator

Compartiment de terapie laser, utilat cu mai multe aparate laser. Cu ajutorul acestuia tratam cu succes patologia venoasa variceala, teleangiectaziile si venele reticulare. Suntem primul centru medical care a practicat in Tg.Mures acest gen de terapie laser einca din anul 2003 si avem o bogata experienta in chirurgia laser endovenoasa. Acest procedeu este unul tehnic superior procedeelor clasice, ofera o recuperare rapida, practic postoperator imediat pacientul isi poate relua mersul si activitati cotidiene, se poate reintegra familial si socioeconomic mult mai rapid.

Chirurgie miniinvaziva laparoscopica. Tratamentul chirurgical modern implica in cazul unor afectiuni utilizarea unor tehnici miniinvazive endoscopice prin care pot fi realizate anumite proceduri. Acest abord asigura o recuperare rapida, reintegrare socio-economica imediata si o estetica superioara.
Tratamente chirurgicale ortopedice si traumatologice pentru afectiunile cronice degenerative precum si reconstructii dupa trauma osteoarticulara, protezare articulara.

Galerie foto

Furnizori de servicii